Det skal være enkelt for gjestene våre å velge måltider med lav klimapåvirkning. Nesten 90% av våre utslipp i verdikjeden kommer fra mat, vår hovedstrategi for å redusere vår totale klimapåvirkning er å sørge for at våre burgere med lav klimapåvirkning smaker like godt som våre burgere med høy klimapåvirkning.
Måle klimapåvirkningen
Hvert år beregner vi utslippene av drivhusgasser i hele vår verdikjede fra bondens jord til gjestens bord og til og med gjestenes reiser til og fra restauranten (omfang 1, 2 og 3). Vi følger metodene Greenhouse Gas Protocol og ISO 14067. Analysen er tredjepartssjekket av EY. Den siste klimaanalysen finner du her.
Redusere klimapåvirkningen
Vi har redusert matens utslipp med 28% per 1000 kalorier mellom 2015 og 2022 ifølge World Resource Institute. Dette er i tråd med FNs 1,5-gradersmål.
Ti tiltak som har redusert utslippene i vår verdikjede
- Vi har bransjens bredeste utvalg av velsmakende grønne burgere med lav klimapåvirkning
- For å gjøre det enkelt for gjestene våre å velge mat med lav klimapåvirkning, innførte vi verdens første klimamerkede meny i 2008. Vi rapporterer klimaavtrykket for alt, og måltidene som ligger under ett kilo karbondioksidekvivalenter (CO2e) er merket med det blå symbolet "Lavt CO2e".
- Bare ca. 1% matsvinn i våre egne prosesser på restaurantene.
- Maten er fri for palmeolje.
- Grønn strøm: 100% vindkraft siden 2008 i Sverige, 2016 i Norge og 2021 i Danmark. 100% fornybar strøm i Polen siden 2020.
- Bruk frityrolje selges og omdannes til biodrivstoff.
- Energispareprogram på restaurantene.
- Grønne tjenestebiler.
- Ladestasjoner for elbiler for våre gjester.
- Unødvendig emballasje fases ut og større andel fornybart emballasjemateriale brukes.
I vår Bærekraftsrapport finner du en mer detaljert beskrivelse av vårt bærekraftsarbeid, og i vår klimaanalyse redegjør vi for alle detaljer i våre klimaberegninger.