Hopp over navigasjon

Det skal være enkelt for gjestene våre å velge måltider med lav klimapåvirkning. Nesten 90% av våre utslipp i verdikjeden kommer fra mat, vår hovedstrategi for å redusere vår totale klimapåvirkning er å sørge for at våre burgere med lav klimapåvirkning smaker like godt som våre burgere med høy klimapåvirkning. 

Måle klimapåvirkningen 

Hvert år beregner vi utslippene av drivhusgasser i hele vår verdikjede fra bondens jord til gjestens bord og til og med gjestenes reiser til og fra restauranten (omfang 1, 2 og 3). Vi følger metodene Greenhouse Gas Protocol og ISO 14067. Analysen er tredjepartssjekket av EY. Den siste klimaanalysen finner du her. 

Redusere klimapåvirkningen 

Vi har redusert matens utslipp med 28% per 1000 kalorier mellom 2015 og 2022 ifølge World Resource Institute. Dette er i tråd med FNs 1,5-gradersmål. 

Ti tiltak som har redusert utslippene i vår verdikjede 

  1. Vi har bransjens bredeste utvalg av velsmakende grønne burgere med lav klimapåvirkning 
  2. For å gjøre det enkelt for gjestene våre å velge mat med lav klimapåvirkning, innførte vi verdens første klimamerkede meny i 2008. Vi rapporterer klimaavtrykket for alt, og måltidene som ligger under ett kilo karbondioksidekvivalenter (CO2e) er merket med det blå symbolet "Lavt CO2e". 
  3. Bare ca. 1% matsvinn i våre egne prosesser på restaurantene. 
  4. Maten er fri for palmeolje. 
  5. Grønn strøm: 100% vindkraft siden 2008 i Sverige, 2016 i Norge og 2021 i Danmark. 100% fornybar strøm i Polen siden 2020. 
  6. Bruk frityrolje selges og omdannes til biodrivstoff. 
  7. Energispareprogram på restaurantene. 
  8. Grønne tjenestebiler. 
  9. Ladestasjoner for elbiler for våre gjester. 
  10. Unødvendig emballasje fases ut og større andel fornybart emballasjemateriale brukes. 

I vår Bærekraftsrapport finner du en mer detaljert beskrivelse av vårt bærekraftsarbeid, og i vår klimaanalyse redegjør vi for alle detaljer i våre klimaberegninger.