Velkommen til MAX - Sveriges eldste og best likte hamburgerkjede!

Trygg mat

På Max er kvalitet og naturlige råvarer en selvfølge, og vi prøver hele tiden å gjøre maten vår sunnere. Trygg mat er en hjørnestein i arbeidet vårt, og kontroll og sikkerhet er alfa og omega. Vi tilstreber alltid å bli bedre, og alt personale hos Max gjennomgår årlig en sertifisering i personlig hygiene og allergihåndtering. Max reviderer også årlig restauranter, leverandører og produsenter for ytterligere å styrke matsikkerheten. Alt for at du som gjest skal kunne føle deg trygg.

Ikke tilsatt transfett i Max olje

For noen år siden gikk alarmen om transfett i maten. Bakgrunnen var de nye nordiske ernærings- anbefalingene for fett. Blant annet ble fritert mat pekt ut som et produkt som kunne inneholde transfettsyrer. Transfett finnes naturlig i enkelte produkter, men kan også dannes ved industriell herding av fett.

Transfett finnes blant annet i fete bakervarer, smågodt og snacks, og brukes først og fremst for å oppnå lengre holdbarhet.

Så snart alarmen gikk, startet Max et samarbeid med leverandøren for å utvikle en ikke-herdet frityrolje uten tilsatt transfett. Vi klarte det, og oljen vi bruker i dag er uherdet, transfettfri og inneholder dessuten en lavere andel mettet fett. Umettet fett er ifølge blant annet Helsedirektoratet sunnere enn mettet fett. Den nye frityroljen er dyrere, men det påvirker ikke prisen for gjestene våre.