Velkommen til MAX - Sveriges eldste og best likte hamburgerkjede!

Max med fransk vri 

Oslo 21.05.2015 08:30 (Oppdatert 20.05.2015 11:32) Max hamburgere tar et nytt skritt inn i Premium segmentet med sin nye Brioche lansering. De nye burgerne blir kalt «burgerbrødenes Rolls-Royce» og skal heve smaken på en helt annen måte enn vanlige burgerbrød.

I følge kjennere skal blandingen av amerikansk og fransk være en suksess. - Vi er utrolig stolte av det nye Briochebrødet. Både vårt klassiske Friscobrød og det nye Briochebrødet er to fantastiske brød, men har helt ulik karakter. Derfor står de også for helt andre smaksopplevelser, forteller sjefskokk hos Max, Jonas Mårtensson.

Kresne burgerspisere
Fast-food er ikke lenger fast-food, og kundene ønsker en mer spennende opplevelse når de skal spise en god hamburger. Dette ser man tydelig over hele landet ved at stadig flere restauranter tilbyr gourmetburgere – vi er blitt kresne.

– Vi ville finne en smakskomposisjon på brødet som løfter frem kjøttsmaken. Sammen med burgerens øvrige ingredienser, gikk vi inn for en burger hvor alle deler i burgeren løfter hverandre. Vi har bakt, smakt og finpusset oppskriften til minste detalj. Til slutt landet vi på vår brioche. Med brødet som utgangspunkt har vi skapt en «back to basic» burger som er enkel, ren og rik på smak. En klar favoritt, sier VD i Max, Richard Bergfors.

Richard Bergfors reiser verden rundt og leter etter inspirasjon etter nye burgere. Han har til og med en egen Instagramkonto hvor han deler sine erfaringer (@burgerspotting).  Inspirasjonen til den nye briocheburgeren fant Bergfors i Paris på restauranten Paris-New York, og i Chicago på Au Cheval.

Om brioche
Brioche er et lite frokostbrød eller en bolle bakt på hvete med smør og egg som først ble bakt i Frankrike allerede på 1400-tallet. Brioche kan nytes som frokost, brunch, lunch, middag og kvelds eller utenom måltidene.

Briochen er et brød som passer perfekt til hamburgere: Det suger opp hamburgerens kjøttsafter, noe som er en viktig egenskap for hamburgere. Det bidrar til å løfte smaken.  

For ca et år siden ble det gjennomført en smakstest av YouGov hvor Max vant foran Burger King og McDonalds. Da kom det frem at Max sine burgere var de saftigste og best på smak, dressingen virket nesten hjemmelaget og burgerbrødet var ferskt.